Pressemeddelse: Opfordring til ændring af lovforslag

PressemeddelseDanmarks Vejleder forening har sendt et brev, hvor den opfordrer uddannelsesordførerne til at ændre i lovforslaget om vurderingen af uddannelsesparathed til erhvervsuddannelserne.Unge der søger ind på erhvervsuddannelserne skal ifølge lovforslaget vurderes, om de er egnet til optagelse, i lighed med dem der søger optagelse til de gymnasiale uddannelser.

Danmarks Vejledeforening støtter forslaget om, at de unge skal have deres kompetencer vurderet inden de kan optages på en ungdomsuddannelse, men til forskel fra lovforslaget ønsker foreningen en specifik vurdering af om den unge har kompetencer til at klare den erhvervsuddannelse som hun søger ind på. Der er 110 erhvervsuddannelser og der er forskellige krav til kompetencer i de enkelte uddannelser, - der er forskellige krav til kompetence om man vil være frisør eller f.eks. elektriker.

Danmarks Vejlederforening mener, at man kan undgå mange frafald og nederlag, hvis de unge vurderes til den uddannelse de søger indtil, helt i ånden af målsætningen om at 95% af en ungdomsårgang skal tage en ungdomsuddannelse.

I 2009 indgik forligspartierne omkring globaliseringsaftalen desuden et forlig om erhvervsuddannelserne, der bl.a. gik ud på, at forhindre, at de unge starter på en ungdomsuddannelse de ikke magter, dette skulle ifølge aftalen ske ved en bedre vurdering af de unge før optagelse på uddannelsen.Danmarks Vejlederforening mener derfor, at det er relevant at ændre lovforslaget så, der skal laves specifik vurderingen af uddannelsesparathed til den enkelte uddannelse.

Bo Svane Møller
Formand

Danmarks Vejlederforening