Kombinationen af at vejlede unge og at udvikle nye, systematiserede vejledningsmetoder er en drivkraft for UU-vejleder Karina Meinecke, der bliver portrætteret i årets første nummer af VEJLEDEREN. Karina Meinecke har blandt andet udviklet en manual for gruppevejledning. Samtidigt hejser hun et flag for individuel vejledning, som hun mener, alle burde have ret til, ikke blot de såkaldt ikke-uddannelsesparate unge. “Vejledningen har rigtig mange facetter, og det skal vi blive ved med at udforske og udfordre”, siger Karina Meinecke.

I bladet kan du også læse Bo Klindt Poulsens skarpe kritik af nutidens altomfattende indsamling af private data, og du kan læse om Hanne Warmings forskning i skjulte styrker hos udsatte børn og unge. Bladet indeholder også en grundig beskrivelse af, hvordan UU Center Syd bruger virtual reality til at vise unge hverdagen som håndværker og dermed justere deres stereotype opfattelser, så flere bliver interesserede i erhvervsuddannelser.

Portrættet af Karina Meinecke kan læses både i bladet, og her på hjemmesiden: Karina Meinecke: Udviklende arbejde styrker gejsten

Modtager du ikke VEJLEDEREN? Bliv medlem af Danmarks Vejlederforening og få bladet med posten.