Høringssvar om børnefamilieydelse 

Danmarks Vejlederforening har afgivet følgende kommentarer til udkastet til bekendtgørelse om omlægning af børnefamilieydelse:

DVF er positiv overfor en øget indsats overfor de 15-17-årige, men DVF finder det problematisk, at man vil ændre børnefamilieydelsen til en ungeydelse, da denne ændring har en social slagside og vil ramme de svage i samfundet hårdt.

DVF ser helst børnefamilieydelsen bibeholdt i nuværende form.

Hvis man absolut skal ændre, går DVF ind for positiv motivation i frem for straf og foreslog da også at lave en JuniorSU i stedet, som kunne udbetales til den unge for at medvirke til opfyldelsen af uddannelsesplanen.
 
DVF ser, at man på trods af diverse protester har lyttet til vores tilgang og giver mulighed for, at de unge selv kan få ydelsen med udbetaling pr. måned i lighed med SU.

Kun på denne måde vil det have en, om end ringe, effekt i forhold til 95 %-målsætningen.

DVF finder det problematisk, at uddannelsesvejledere i UU bliver sat til at indberette, om den unge overholder uddannelsesplanen og herved får en myndighedsrolle, der er i strid med de etiske principper for vejledning.
 
Det sætter desuden vejledningens uafhængighed over styr og er som sådan i modstrid med lov om vejledning om uddannelse og erhverv, jf. lovbekendtgørelse nr. 630 af 20. juni 2008,§2.