Nyhedsbrev 13 2010

 Af formand Bo Svane Møller

 

Danmarks Vejlederforening har haft en vel gennemført generalforsamling, hvor hovedtemaet var ændring i vedtægterne, således at alle, der arbejder med uddannelses- erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering og vejledning af børn, unge og voksne, kan optages i foreningen.

Det har så medført at Inger Abel fra Uddannelsesforbundet kom ind i selve bestyrelsen, hun arbejder dagligt ved Jobcenter København og kan styrke foreningen på voksenvejledningsfronten.

Derudover er Christa If Jensen, som også kommer fra Uddannelsesforbundet, blevet suppleant. Helene Valgreen, som repræsenterer Højskolerne og forskerne, er ligeledes blevet suppleant.

Resten af bestyrelsen kan ses på: http://vejlederen.org/fp/index.php/da/bestyrelsen

 

Danmarks Vejlederforening deltager i et nordisk seminar på Island, der omhandler vejledning i udkantsområder, ved bl.a. at sætte fokus på, hvilke problemstillinger, der er med at få uddannet folk, som bor langt væk fra uddannelsescentrene.

Som apropos kan de unge på ungdomsuddannelserne i Danmark se frem til dyrere transport, hvilket på ingen måde vil gavne 95% målsætningen eller højne uddannelsesniveauet i baglandet - eller skal vi sige i udkantsområderne. http://www.berlingske.dk/danmark/unge-kan-se-frem-til-hoejere-buspriser

Danmarks Vejlederforening mener, at der skal være uddannelsesvejledning på uddannelsesinstitutionerne, men alt afhængig af alder og niveau på uddannelsesønske henvender eleven/den unge/borgeren sig forskellige steder.

 

Men er der nogen, der tænker på tværs af de aktører, der er på banen inden for vejledning?

I Skotland har man en samlet model for alle uanset alder og niveau.

Måske ville det være godt for de vejledningssøgende, om noget lignende skete her til lands? Set fra elevens/den unge/ borgerens synsvinkel kunne det spare den enkelte mange skridt her i livet fra den ene institution til den næste.

 

Det nye e-vejledningscenter er måske startskuddet til at tænke på tværs af institutioner.

Vi bør give det en chance og må håbe, det får en god start og bliver en stor hjælp for de borgere, der selv kan.

Det får vi ret hurtigt svar på, da E-vejledningen skal evalueres efter tre måneder, det bliver spændende at se, hvordan den evaluering skal foregå. Spørgsmålet er, om det vil give mere eller mindre pres på de andre vejledningsordninger, det kan tænkes, at den, der kontakter centret, også lige vil have en anden uddannelsesvejleders mening - nye initiativer er kendt for at skabe nye behov.

 

På foreningens vegne

Bo Svane Møller Formand

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 Link:

 Undervisningsministeriet afholder i samarbejde med Det Nationale Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning en konference om sammenhæng vejledningen og Uddannelsesparathed:

http://uvm.dk/Uddannelse/Vejledning/Om%20vejledning/Nyheder/Vejledning/Udd/Vejl/2010/Sep/100924%20Konference%20om%20livslang%20vejledning.aspx  

UU mangler tilbagemelding fra ungdomsuddannelserne:

http://vejlederen.org/fp/index.php/da/nyheder/114-erhvervsskoler-og-gymnasier-undlader-at-underrette-kommunale-vejledningscentre-nar-elever-dropper-ud-af-skolen-det-er-i-strid-med-loven

Referat fra generalforsamlingen 2010 i Danmarks Vejlederforening

http://vejlederen.org/fp/index.php/da/generalforsamlinger/112-referat-for-ordinaer-generalforsamling-i-danmarks-vejlederforening-2010  

 

Modtag udvalgte nyheder fra Danmarks Vejlederforening via RSS i din mailboks: 

http://vejlederen.org/fp/index.php/da?format=feed&type=rss