Nyhedsbrev 4: 2015

Dette nyhedsbrev indeholder nyheder om:

  • Nyt fra bestyrelsen: Ny formand
  • Kalenderaktiviteter 
  • Kend din bestyrelse: Nyt medlem 
  • Medlemmernes inputs

Nyt fra bestyrelsen: Ny formand
På generalforsamlingen d. 9. september 2015 trådte Lis Brok-Jørgensen tilbage fra posten som konstitueret formand. Lis fortsætter i bestyrelsen som almindeligt medlem. Som ny formand tiltrådte Charlotte Knagh Trojahn, som her sender en hilsen:

“Kære medlemmer
Tak fordi I har tillid til, at jeg kan løfte opgaven som formand for Danmarks Vejlederforening. Jeg glæder mig rigtig meget til arbejdet om og for vores fælles faglighed. Det er mit og foreningens mål, at denne faglighed opnår de bedste vilkår til gavn for dem der skal modtage vejledning. Det betyder også, at vi gerne vil invitere jer til at komme med ideer, inputs, kommentarer m.m. til bestyrelsens arbejde på Facebook, i VEJLEDEREN, på mail m.m. Skriv til os, vi er jeres bestyrelse! 
Med venlig hilsen Charlotte”.

Kalenderaktiviteter
I efteråret er foreningen repræsenteret ved bestyrelsen til forskellige konferencer, møder, seminarer og lignende. 

Aktuelt har Lis Brok-Jørgensen og Charlotte Knagh Trojahn deltaget i UU Danmark og DI’s årlige vejledningskonference, der i år havde temaet “Det kvalificerede valg”. Her fremlagde UU Danmark deres bud på en fremtidig vejledningsreform for UU-området, der skal være med til at støtte de unge bedre i deres valg. DVF er rigtig glade for, at også UU Danmark tænker i de baner og hilser muligheden for en konstruktiv snak om kommende reformer velkommen. DVF’s bestyrelse har ved tidligere lejlighed påpeget over for UU Danmark, at oplægget ikke er visionært nok. Hvorfor ikke turde tænke hele vejledningsområdet med? DVF vil fortsat følge arbejdet med stor interesse og om muligt trække det i retning af en mere omfattende reform.

Kend din bestyrelse: Nyt medlem
Ved generalforsamlingen i sidste uge fik bestyrelsen også et andet nyt medlem, nemlig Elsebeth Nygaard. Vi glæder os til at kunne føje Elsebeths store erfaring og viden inden for vejledningsområdet til bestyrelsens vidensbank.

Elsebeth har mere end 10 års erfaring inden for vejledning. Først som vejleder ved Studievalg København, så som redaktør ved VidensCenter for Vejledning og endelig som chefkonsulent i Kontor for Digital Vejledning, som både rummer UddannelsesGuiden og eVejledning. Elsebeth har desuden erfaring som underviser og censor ved diplomuddannelsen i uddannelses- og erhvervsvejledning. Elsebeths hjerte banker særligt for den digitale vejledning og udviklingen af denne, og hun kan begejstret tale om alt fra digitale vejledningsværktøjer til chatvejledning og virtuelle vejledningsfællesskaber. Denne begejstring tager hun med sig ind i bestyrelsesarbejdet, hvor hun også med sin baggrund som cand.mag i tysk og dansk går efter: “Ordnung muss sein!”. 

Medlemmernes inputs
Som noget nyt vil vi i hvert nyhedsbrev høre medlemmerne om de har særlige inputs til bestyrelsens arbejde, forslag til konferencer og fora vi burde være repræsenteret i, eller emner vi burde adressere.

I dette nyhedsbrev vil vi gerne benytte lejligheden til at spørge jer: er der emner I har savnet i VEJLEDEREN? Hvad ville I ønske, vi tog op? Hvad fylder for jer?  

Send jeres bud til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Med venlig hilsen

Charlotte Knagh Trojahn (formand) og bestyrelsen