I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Medlemsmøder
  • Sommerkonkurrence
  • Internationale konferencer
  • Bestyrelsens arbejde

Medlemsmøder

Noget af det vi i bestyrelsen holder af ved at være en del af Danmarks Vejlederforening er, at vi kan debattere relevante områder og lære af hinanden. Det er også spændende at høre om andre områder af vejledningen end det man selv arbejder med til dagligt. Den mulighed vil vi også gerne give vores medlemmer.

Med de erfaringer brug af online muligheder har givet os, gør det det lettere for os at mødes på tværs. Vi har derfor besluttet at vi indimellem vil holde medlemsmøder. Indholdet kan være forskelligt. Det kan være at vi gerne vil have vores medlemmers input i forhold til emner der pt. er oppe i vejledningen. Det kan også være møder med spændende oplæg, eller en god debat.

I kan allerede nu sætte kryds i kalenderen onsdag den 29. september kl. 15.00. For her holder vi vores første medlemsmøde på ZOOM.

Emnet er: Hvordan skal vejledningen være i grundskolen, hvis UPV fjernes?

Vi har brugt meget energi på at argumentere for, at UPV skal væk. Men hvad skal erstatte den? Hvordan sikrer vi at alle elever får den rette vejledning?

Ud over et par indspark i starten, vil vi bruge tid på at tale om emnet i breakoutrooms og have en efterfølgende debat.

Så hvis du som medlem vil være med til at klæde bestyrelsen på, til det arbejde vi laver i forbindelse med UPV, så deltag på mødet. Der kommer mere information senere, så følg med på vores hjemmeside eller på Facebook/LinkedIn.

Indholdet på de efterfølgende medlemsmøder er ikke fastlagt endnu og vi hører gerne fra jer om gode emner. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Og da det er et medlemsmøde, skal man selvfølgelig være medlem for at deltage. Så er du det ikke allerede, kan du godt nå at melde dig ind i Danmarks Vejlederforening.

Sommerkonkurrence

Vi har de sidste uger haft en sommerkonkurrence, hvor man har kunnet indsende en anbefaling af en bog om vejledning og være med i konkurrencen om et gavekort på 500 kr.

Tak til jer der har deltaget. Vinderen er fundet og har fået besked.

På vores hjemmeside kan du allerede nu læse de anbefalinger der er indsendt. I løbet af sommeren vil vi poste anbefalingerne på vores Facebook- og LinkedIn-sider.

Måske du her kan finde inspiration til at læse nogle bøger om vejledning. God læselyst!

Internationale konferencer

Selvom vi oplever at kunne komme mere og mere ud, er der stadigvæk spændende ting at finde online. Blandt andet disse to internationale konferencer.

IAEVG afholder sin længe ventede konference online den 19.-21. oktober 2021, under overskriften Maximizing Potential. Der er endnu ikke kommet navne på deres Keynote Speeches, men man kan følge med og tilmelde sig her: IAEVG Conference 2020/21

OECD afholder ugen efter den 27.-29. oktober 2021, konference under overskriften Disrupted Futures: International lessons on how schools can best equip students for their working lives. Denne konference er gratis og man kan læse mere om den her: OECD Conference | Disrupted futures: International lessons on how schools can best equip students for their working lives

Bestyrelsens arbejde

På vores hjemmeside under menupunktet Formål kan du læse mere om hvad vi i bestyrelsen har fokus på for tiden.

Vi er altid interesserede i at høre fra jer medlemmer. Vi hører gerne om hvad der optager jer, men også i forhold til områder I synes vi bør have mere fokus på. Så derfor er I velkomne til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med bud på, hvad det er vi skal tage fat i som forening. Vi holder vores næste bestyrelsesmøde den 16. august.

Vi ønsker jer en rigtig god sommer.

På vegne af bestyrelsen
Karina Meinecke
Formand